Psikolojiye ilgi duyanlar için pek çok kitap var. Psikolojinin derinliklerine inmek ve psikoloji hakkında daha çok şey öğrenmek isteyenler için mutlaka okunması gereken ruhani kitapları derledik. Kitap okumayı sevenlerin bayılacağı bu listeye merak edenleri de dahil edelim!
1. Duyguların Psikolojisi – Nevzat Tarhan
İnsanların sahip olduğu tüm duyguların işlendiği bu kitapta olumlu ve olumsuz tüm duygular tek tek inceleniyor. Olumlu duyguları daha aktif kullanmanın yollarını gösteren bu kitapta, olumsuz duygularla başa çıkma teknikleri de anlatılıyor. Nevzat Tarhan’a göre kitabının amacı insanlara duygularının kaynağını anlatmak ve duygularına yön vermelerini sağlamaktır.
2. İnsan Olmanın Psikolojisi – Abraham Maslow
Hümanist Psikolojinin öncülerinden biri olarak kabul edilen Abraham Maslow’un ruh sağlığı üzerine yazdığı bu kitap en değerli kitaplardan biridir. Maslow’a göre ruh sağlığı anlaşılmadan akıl hastalığı anlaşılamaz. Bu kitapta Maslow, insan eksikliklerine odaklanan önceki teorilere farklı bir bakış açısı getirdi. İnsan doğasının ancak nesnel ve öznel olarak ele alınarak anlaşılabileceğini vurgulayan Maslow’un bu kitabı psikoloji meraklıları tarafından okunmalıdır. ?
3. Keşfedilmemiş Benlik – Carl Gustav Jung
Psikolojinin derinliklerine inerken hiçbir şeyin incelenmemesini istiyorsanız bu kitabı okumalısınız. Keşfedilmemiş Benlik, sorgulatan bir kitap. Bu kitabı okurken sanki dünyanın en büyük psikiyatrlarından birinin insanın en değerli sorunlarından biri üzerine yaptığı bir röportajı dinliyor gibisiniz.
4. Bir Psikiyatristin Kapalı Defteri – Gary Small, Gigi Vorgan
Her zaman psikolojik rahatsızlıkları dinleyen psikiyatristlerin bakış açısıyla anlatılan bu kitap psikiyatristlerin dünyasına konuk oluyor. Ruhsal bozukluğu olan insanların ilginç dünyasına adım atacağınız bu kitabı kaçırmayın. ?
5. İçimdeki Çocuk – Doğan Cüceloğlu
İçimdeki Çocuk kitabında kişinin o anki duygu, düşünce ve davranışlarının aile ve yakın çevresi tarafından nasıl şekillendiği anlatılıyor. Kendini anlamak isteyen herkesin mutlaka okuması gereken kitaplardan biri olan bu kitap ile niyetlerinizi ve davranışlarınızı daha iyi anlamlandırabileceksiniz.
6. Güzel Hissetmek – Dr. David Burns
İlaçsız tedavinin mümkün olduğunu savunan bu kitap, psikiyatrist David Burns tarafından yazılmıştır. Hayata daha pozitif bakarak duygularınızı harekete geçirecek, bilimsel olarak test edilmiş tekniklerin yer aldığı kitap, daha pozitif ve huzurlu bir hayat vaat ediyor.
7. Deliliğin Tarihi – Michel Foucault
Deliliğin Tarihi, Orta Çağ’dan 18. yüzyıla kadar olan delilik tarihini kapsar. Foucault’nun Delilik Tarihi, zihnin tarihini de ortaya koyan bir kitaptır. Tarihsel bir bakış açısı için mutlaka okunması gereken bu kitapla akıl ve deliliğin tarihine dair her şeyi öğreneceksiniz.
8. Annem ve Hayatın Anlamı – Irvin D. Yalom
Psikoterapist Irvin Yalom’un kaleme aldığı Annem ve Hayatın Anlamı hem eğlendirici hem de düşündürücü. Hasta ve terapist yarışmaları üzerine olan bu kitapta, Irvin Yalom kendi klinik deneyiminden yararlanıyor.
9. Zamanımızın Nevrotik Kişiliği – Karen Horney
Karen Horney bu kitabında, nevrozların altında yatan kaygının, her insanın iç dünyasındaki sosyal bağların ve çatışmaların sonucu olduğunu ortaya koymuştur. Yazıldığı andan itibaren herkes tarafından ilgiyle okunan bu kitabı psikoloji severler mutlaka okumalı.
10. Memnuniyet Varsayımı – Jonathan Haidt
Sosyal psikolog Jonathan Haidt, Memnuniyet Varsayımı adlı kitabında tatmin fikrinden bahsediyor. Çağdaş dünyada erdem, kanaat ve anlam dolu bir hayatın nasıl inşa edileceğini anlatan bu kitap, psikolojide kanaat konusunu öğrenmek isteyenlerin kütüphanesinde olmalı! ?
haberkumru.xyz